Strona główna » Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Aktualizacja: Środa, 24 października 2018 roku, godz. 07:36

dr inż. Ewa Malinowska

Konsultacje

Tydzień I:
Wtorek
godz. 11.15-12.00
pok. 009
Tydzień I:
Piątek
godz. 13.00-13.45
pok. 009
Tydzień II:
Wtorek
godz. 11.15-12.00
pok. 009
Tydzień II:
Środa
godz. 09.00-09.45
pok. 009

Prowadzone przedmioty

  • Stacjonarne studia I stopnia
    • Auditor ISO 9001
    • Jakość usług
    • Seminarium licencjackie
    • Zarządzanie jakością
    • Zarządzanie jakością II
  • Niestacjonarne studia I stopnia
    • Zarządzanie jakością
  • Stacjonarne studia II stopnia
    • Seminarium magisterskie
    • Zarządzanie jakością i środowiskiem w usługach

Prowadzone seminaria

Seminarium licencjackie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

SEMINARIUM MAGISTERSKIE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

Zakres programowy:
- Zarządzanie jakością i bezpieczeństwo produktu żywnościowego,
- Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług,
- Ekonomika jakości,
- Rozwój zrównoważony,
- Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna,
- Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa,
- Ekobilanse,
- Logistyka i magazynowanie,
- Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych

Seminarium magisterskie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

Seminarium magisterskie

Specjalność:  Zarządzanie jakością i środowiskiem

Prowadzący seminarium: dr inż. Ewa Malinowska

Opis tematyki:

  • Systemy zarzadzania jakością, środowiskiem, bezpieczeństwem pracy;
  • Zagadnienia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa produktu żywnościowego oraz organizacji zajmujących się ich wytwarzaniem, obrotem, dystrybucją;
  • Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług;
  • Ekonomika jakości;
  • Rozwój zrównoważony;
  • Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna;
  • Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa;
  • Ekobilanse;
  • Logistyka i magazynowanie, Lean manufacturing, Japońskie techniki zarządzania jakością – Kaizen, Kanban, Hoshin Kanri i inne;
  • Jakość usług;
  • Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych.

 

Egzaminy i zaliczenia

  • Auditor ISO 9001 [lab]
  • gr.: S33-45
    Środa 16.01.2019
    godz.: 11.30-13.00
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

  • Auditor ISO 9001 [w]
  • gr.: S33-45
    Środa 16.01.2019
    godz.: 09.45-11.15
    sala lab 1
    Z
    termin pierwszy

  • Jakość usług [w]
  • gr.: S33-45
    Czwartek 24.01.2019
    godz.: 11.30-13.00
    sala lab 1
    Z
    termin pierwszy

  • Seminarium licencjackie [sem]
  • gr.: S33-45
    Piątek 25.01.2019
    godz.: 08.00-09.30
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

  • Seminarium magisterskie [sem]
  • gr.: S53-25
    Wtorek 22.01.2019
    godz.: 08.00-11.15
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w praktyce [w]
  • gr.: WDW
    Piątek 25.01.2019
    godz.: 11.30-13.00
    sala B-4
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie jakością [ćw]
  • grupa: N23-01
    Sobota 01.12.2018
    godz.: 15.15-18.30
    sala lab A
    Z
    termin pierwszy

    gr.: N23-02
    Sobota 15.12.2018
    godz.: 15.15-18.30
    sala lab A
    Z
    termin pierwszy

    gr.: S23-01
    Czwartek 17.01.2019
    godz.: 13.30-15.00
    sala lab 1
    Z
    termin pierwszy

    gr.: S23-02
    Czwartek 17.01.2019
    godz.: 11.30-13.00
    sala lab 1
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie jakością [w]
  • gr.: N23-01
    Sobota 12.01.2019
    godz.: 18.45-20.15
    sala A-321
    Z
    termin pierwszy

    gr.: N23-02
    Sobota 12.01.2019
    godz.: 18.45-20.15
    sala A-321
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie jakością i środowiskiem w usługach [ćw]
  • gr.: S53-21
    Czwartek 17.01.2019
    godz.: 09.45-11.15
    sala lab 1
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie jakością i środowiskiem w usługach [w]
  • gr.: S53-21
    Czwartek 24.01.2019
    godz.: 09.45-11.15
    sala lab 1
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie jakością II [lab]
  • gr.: S33-45
    Piątek 25.01.2019
    godz.: 09.45-11.15
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

Publikacje