Strona główna » Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Aktualizacja: Poniedziałek, 21 sierpnia 2017 roku, godz. 10:37

dr inż. Ewa Malinowska

Konsultacje

Wszystkie konsultacje w okresie 17.09.2018 - 28.09.2018 zostają odwołane - zwolnienie lekarskie.

Prowadzone przedmioty

  • Stacjonarne studia I stopnia
    • Auditor ISO 9001
    • Jakość usług
    • Modele doskonałości
    • Seminarium licencjackie
    • Zarządzanie jakością
    • Zarządzanie jakością II
  • Niestacjonarne studia I stopnia
    • Zarządzanie jakością
  • Stacjonarne studia II stopnia
    • Jakość usług II
    • Jakość w logistyce produkcji
    • Koszty i narzędzia doskonalenia w zarządzaniu jakością
    • Lean management
    • Seminarium magisterskie
    • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
    • Zarządzanie jakością i środowiskiem w usługach

Prowadzone seminaria

Seminarium licencjackie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

SEMINARIUM MAGISTERSKIE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

Zakres programowy:
- Zarządzanie jakością i bezpieczeństwo produktu żywnościowego,
- Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług,
- Ekonomika jakości,
- Rozwój zrównoważony,
- Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna,
- Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa,
- Ekobilanse,
- Logistyka i magazynowanie,
- Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych

Seminarium magisterskie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

Seminarium magisterskie

Specjalność:  Zarządzanie jakością i środowiskiem

Prowadzący seminarium: dr inż. Ewa Malinowska

Opis tematyki:

  • Systemy zarzadzania jakością, środowiskiem, bezpieczeństwem pracy;
  • Zagadnienia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa produktu żywnościowego oraz organizacji zajmujących się ich wytwarzaniem, obrotem, dystrybucją;
  • Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług;
  • Ekonomika jakości;
  • Rozwój zrównoważony;
  • Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna;
  • Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa;
  • Ekobilanse;
  • Logistyka i magazynowanie, Lean manufacturing, Japońskie techniki zarządzania jakością – Kaizen, Kanban, Hoshin Kanri i inne;
  • Jakość usług;
  • Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych.

 

Egzaminy i zaliczenia

  • Jakość w logistyce produkcji [ćw]
  • grupa: S43-25
    Czwartek 07.06.2018
    godz.: 11.30-13.00
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Jakość w logistyce produkcji [w]
  • grupa: S43-25
    Czwartek 24.05.2018
    godz.: 11.30-12.15
    sala 09/11
    Z
    termin pierwszy

  • Jakość żywności i żywienia [WDW]
  • grupa: WDW
    Czwartek 07.06.2018
    godz.: 17.00-18.30
    sala B-4
    Z
    termin pierwszy

    grupa: WDW
    Środa 20.06.2018
    godz.: 19.30-20.15
    sala 09/11
    Z
    termin drugi

  • Lean management [ćw]
  • grupa: S43-25
    Wtorek 05.06.2018
    godz.: 08.00-09.30
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Lean management [w]
  • grupa: S43-25
    Wtorek 29.05.2018
    godz.: 08.00-09.30
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Modele doskonałości [lab]
  • grupa: S33-42
    Środa 06.06.2018
    godz.: 08.00-09.30
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Seminarium licencjackie []
  • grupa: S33-42
    Środa 06.06.2018
    godz.: 09.45-11.15
    sala p-k
    Z
    termin pierwszy

  • Seminarium magisterskie []
  • grupa: S53-25
    Środa 06.06.2018
    godz.: 11.30-13.00
    sala pokój
    Z
    termin pierwszy

    grupa: S43-25
    Czwartek 07.06.2018
    godz.: 09.45-15.00
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności [ćw]
  • grupa: S43-25
    Czwartek 07.06.2018
    godz.: 15.15-16.45
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

Publikacje